Een huishoudelijk apparaat is een aanzienlijke investering. Uw nieuwe apparaat moet het zo lang mogelijk goed doen. De garantie bij het apparaat is een belangrijke indicator en laat zien hoeveel vertrouwen de fabrikant in zijn product heeft en in de kwaliteit hiervan. Ieder apparaat van Shark® wordt geleverd met garantie die onderdelen en arbeidskosten dekt. 

Er zijn 3 soorten garanties van Shark:

1. Standaard garantie op alle producten
2. Verlengde garantie op stofzuigers
3. Standaard garantie op batterijen

1. Standaard garantie alle producten (2 jaar)

Als een klant een product in het Nederland koopt, kan deze aanspraak maken op wettelijke rechten t.a.v. de kwaliteit van het product (uw "wettelijke rechten"). U kunt uw winkelier aan deze rechten houden. Bij Shark zijn we zo overtuigd van de kwaliteit van onze producten, dat wij u extra fabrieksgarantie geven van twee jaar. Deze algemene voorwaarden hebben alleen betrekking op de fabrieksgarantie, uw wettelijke rechten staan er los van. Let op: de garantie van 2 jaar is beschikbaar in alle landen van de EU. De onderstaande voorwaarden beschrijven de vereisten en omvang van onze garantie. Deze hebben geen invloed op uw wettelijke rechten of de verplichtingen van de verkoper van het product en uw overeenkomst met de verkoper.


Wat zijn de voordelen van het registreren van mijn gratis Shark® -garantie?
Als u uw garantie registreert, hebben wij uw gegevens bij de hand, in het geval wij contact met u op moeten nemen. Als u ermee instemt dat wij contact met u opnemen kunt u ook tips en adviezen ontvangen over hoe u de meest optimale resultaten kunt halen met uw product van Shark® en op de hoogte worden gehouden van de laatste technologieën en introducties van Shark®. Als u uw garantie online registreert, krijgt u onmiddellijk een bevestiging dat wij uw gegevens hebben ontvangen.Hoe lang krijg ik garantie op een apparaat van Shark®?
Door het vertrouwen wat wij hebben in ons ontwerp en de kwaliteit van ons product, geven wij op de aankoop van een nieuw product van Shark® twee jaar garantie. Wat valt onder de gratis garantie van Shark® ® ? Reparatie of vervanging van uw Shark®-apparaat (naar beoordeling van Shark®), inclusief alle onderdelen en arbeidskosten. Een garantie van Shark® is een aanvulling op uw wettelijke rechten als klant.


Wat valt niet onder de gratis garantie van Shark® ?
• Normale slijtage.
• Onbedoelde schade, fouten veroorzaakt door nalatig gebruik en onderhoud, verkeerd gebruik, nalatigheid, onachtzame bediening of gebruik van het product, die niet overeenkomen met hetgeen in de meegeleverde bedieningshandleiding van Shark® staan.
• Het gebruik van het product voor andere doeleinden dan de standaard huishoudelijke activiteiten.
• Het gebruik van onderdelen die niet overeenkomstig de bedieningsinstructies zijn gemonteerd of geïnstalleerd.
• Het gebruik van niet-originele onderdelen en accessoires van Shark® .
• Verkeerde installatie (behalve als het door Shark® is geïnstalleerd.).
• Reparaties of wijzigingen uitgevoerd door derden, anders dan Shark® of vertegenwoordigers van Shark®.


Wat gebeurt er als mijn garantie verstreken is?
Shark® ontwikkelt geen producten die maar een beperkte tijd meegaan. Wij snappen dat klanten hun product mogelijk willen laten repareren nadat de garantieperiode is verstreken. Neem in dit geval contact op met de helpdesk van onze klantenservice en vraag naar ons garantieprogramma op shark@elmarc.nl. Waar kan ik originele onderdelen en accessoires van Shark® kopen? De onderdelen en accessoires van Shark® zijn ontwikkeld door dezelfde technici die uw Shark® product hebben ontwikkeld. U vindt een volledig assortiment Shark®-reserveonderdelen, vervangingsonderdelen en accessoires voor alle Shark®-machines op www.sharkhome.nl. Houd er rekening mee dat schade veroorzaakt door het gebruik van niet-originele Shark®-reserveonderdelen mogelijk niet onder de garantie is gedekt.

2. Verlengde garantie op stofzuigers (5 jaar)


Als een klant een product in het Nederland koopt, kan deze aanspraak maken op wettelijke rechten t.a.v. de kwaliteit van het product (uw "wettelijke rechten"). U kunt uw winkelier aan deze rechten houden. Bij Shark zijn we zo overtuigd van de kwaliteit van onze producten, dat wij u tot vijf jaar extra fabrieksgarantie geven op stofzuigers (2 jaar standaard plus 3 jaar als u zich registreert).

Deze voorwaarden hebben alleen betrekking op de fabrieksgarantie, uw wettelijke rechten staan er los van. De onderstaande voorwaarden beschrijven de vereisten en omvang van onze garantie. Deze hebben geen invloed op uw wettelijke rechten of de verplichtingen van de verkoper van het product en uw overeenkomst met de verkoper. De Lithium-Ionbatterij valt niet onder de garantie van 5 jaar (zie batterijgarantie voor meer informatie).


Hoe registreer ik mijn Shark®-garantie?
• Registreer binnen 28 dagen jouw product via de onderstaande knop:

Registreer hier jouw product

• Noteer de datum waarop u de machine heeft gekocht.
• Belangrijk: zowel de eerste 2 jaar als de verlengde garantie van 3 jaar dekken alleen uw product vanaf de datum van aankoop.
• Bewaar altijd uw aankoopbewijs. Wilt u gebruikmaken van uw verlengde garantie, hebben wij uw aankoopbewijs nodig om te controleren of de door u versterkte informatie aan ons correct is. Als u geen geldig aankoopbewijs kunt voorleggen, kan uw garantie vervallen.


Wat zijn de voordelen van het registreren van mijn gratis Shark® ®-garantie?
Als u uw garantie registreert, hebben wij uw gegevens bij de hand, in het geval wij contact met u op moeten nemen. Als u ermee instemt dat wij contact met u opnemen kunt u ook tips en adviezen ontvangen over hoe u de meest optimale resultaten kunt halen met uw product van Shark® en op de hoogte worden gehouden van de laatste technologieën en introducties van Shark®. Als u uw garantie online registreert, krijgt u onmiddellijk een bevestiging dat wij uw gegevens hebben ontvangen.


Hoe lang krijg ik garantie op een apparaat van Shark®?
Door het vertrouwen wat wij hebben in ons ontwerp en de kwaliteit van ons product, geven wij op de aankoop van een nieuw stofzuiger van Shark® in totaal vijf jaar garantie (2 jaar plus een verlengde garantie van 3 jaar).


Wat valt onder de gratis garantie van Shark®?
Reparatie of vervanging van uw Shark®-apparaat (naar beoordeling van Shark®), inclusief alle onderdelen en arbeidskosten. Een garantie van Shark® is een aanvulling op uw wettelijke rechten als klant.

Wat dekt de garantie niet?
1. Verstoppingen – Voor details over het oplossen van verstoppingen van uw stofzuiger, zie de Bedieningshandleiding.
2. Normale slijtage zoals de borstelstaaf, zekering, riem, batterijen, slang enz.
3. Onbedoelde schade, fouten veroorzaakt door onzorgvuldig gebruik of onderhoud, verkeerd gebruik, nalatigheid, onzorgvuldig bediening of gebruik van de stofzuiger, die niet overeenkomt met hetgeen in de meegeleverde Bedieningshandleiding van Shark staat.
4. Het gebruik van de stofzuiger voor andere doeleinden dan standaard huishoudelijke activiteiten.
5. Het gebruik van onderdelen niet gemonteerd of geïnstalleerd overeenkomstig de bedieningsinstructies.
6. Het gebruik van onderdelen en accessoires die niet van Shark zijn.
7. Verkeerde installatie (m.u.v. als het door Shark is geïnstalleerd).
8. Reparaties of wijzigingen uitgevoerd door derden niet zijn de Shark of vertegenwoordigers van Shark, tenzij u kunt aantonen dat de reparaties of wijzigingen die door derden zijn uitgevoerd niet gerelateerd zijn aan het gebrek waarvoor u een beroep doet op de aanvullende garantie.
9. De Lithium-IONbatterij.
Kijk onder het kopje batterijgarantie voor meer informatie.


Wat gebeurt er als mijn garantie is verstreken?
Shark ontwikkelt geen producten die maar een beperkte tijd meegaan. Wij snappen dat klanten hun stofzuiger mogelijk willen laten repareren nadat de garantie is verstreken. U kunt online ondersteuning krijgen op www.sharkhome.nl

3. Batterijgarantie (2 jaar)

Deze voorwaarden hebben alleen betrekking op de batterijgarantie van twee jaar ("batterijgarantie"), uw wettelijke rechten als klant blijven hierbij gelden.

Hoe registreer ik mijn batterijgarantie?
Registreer binnen 28 dagen jouw product via de onderstaande knop:

Registreer hier jouw product

• Belangrijk: de batterijgarantie dekt uw batterij gedurende 2 jaar vanaf de datum van aankoop.
• Bewaar altijd het aankoopbewijs. Wilt u gebruik maken van uw garantie, dan hebben wij het aankoopbewijs nodig om te controleren of de versterkte informatie correct is. Als u geen geldig aankoopbewijs kunt overleggen, zal uw garantie komen te vervallen


Hoe lang vallen de nieuwe Lithium-Ionbatterijen van Shark onder garantie?
Door het vertrouwen dat wij in ons ontwerp en de kwaliteit van onze Product hebben, geven wij in totaal 2 jaar garantie op de batterij in uw nieuwe Product.


Wat dekt mijn batterijgarantie?
1. De originele Lithium-Ionbatterij wordt, naar Shark’s eigen inzicht, tot maximaal 2 jaar vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum vervangen of gerepareerd (inclusief transport- en verzendkosten).
2. In het uitzonderlijke geval dat er een vervangende batterij moet worden geleverd, eindigt de garantiedekking voor de vervangende batterij zes maanden na de ontvangstdatum van de vervangende batterij of de resterende garantietijd, afhankelijk van welke langer is.Wat wordt er door de batterijgarantie niet gedekt?
1. Normale slijtage van de Lithium-Ionbatterij, binnen het temperatuurbereik zoals omschreven in de veiligheidsinstructies.
2. Elke batterij waarmee is geknoeid of die is gebruikt voor commerciële doeleinden.
3. Schade veroorzaakt door verkeerd gebruik, gebruik van de stofzuiger buiten het goedgekeurde temperatuurbereik, of onzorgvuldig gebruik of schade opgelopen tijdens het verplaatsen.
4. Letsel of schade toegebracht aan mensen of zaken anders dan de batterij zelf.
5. Verkeerde installatie (m.u.v. als het door Shark is geïnstalleerd).
6. Reparaties of wijzigingen uitgevoerd door derden niet zijnde Shark of vertegenwoordigers van Shark, tenzij u kunt aantonen dat de reparaties of wijzigingen die door derden zijn uitgevoerd niet gerelateerd zijn aan het gebrek waarvoor u een beroep doet op de batterijgarantie. Problemen met uw batterij Als uw Lithium-Ionbatterij onder normale huishoudelijke omstandigheden binnen de garantie-periode niet goed werkt, u kunt online ondersteuning krijgen op www.sharkhome.nl.

Klantenservice